Descrición do Título
Denominación do Título | Mestrado Universitario en Ciencia e Tecnoloxía Agroalimentaria e Ambiental pola Universidade de Vigo |
Nivel académico | Mestrado – RD 1393/2007, de 29 de outubro |
Código RUCT do Título | 4315071 |
Rama de coñecemento | Ciencias |
Profesión regulada vinculada | Non habilita para profesión regulada |
Tipo de ensino | Oficial (adaptado ao EEES) |
Modalidade de ensino | Semipresencial |
Número de prazas ofertadas | 30 prazas |
Lingua de impartición | Castelán e Galego |
Curso académico de implantación | 2014/2015 |
Duración do programa | 60 créditos ECTS, 1 ano |
Data de verificación | 07/10/2014 – Verificación (SXU 01/10/2009) |
Data de Autorización na C.A. de Galicia | 24/10/2014 – Autorización (DOG 06/11/2014) |
Aprobación polo Consello de Ministros | 26/12/2014 – (BOE 29/01/2015) |
Publicación do Plan de Estudos | 13/02/2014 – (BOE 20/03/2014) |
Centros nos que se imparte | Campus de Ourense: Facultade de Ciencias |
Coordinador do Título | María Fernández González |
Memoria do Título | Memoria vixente |
Xustificación
Interese académico, científico e profesional
O mestrado pretende proporcionar a base para a formación de investigadores que desenvolvan a súa actividade de I+D+i nos diversos eslabones da cadea alimentaria, desde o correcto manexo e conservación dos recursos naturais e o medio ambiente (fonte das materias primas) aos últimos avances en procesado ou biotecnoloxía, pasando pola calidade e a seguridade alimentaria, garantindo unha formación integral e multidisciplinar que permita aos egresados desenvolver e implementar novas tecnoloxía no sector agroalimentario, así como o desenvolvemento de novos produtos e/ou a valorización dos que actualmente existen no mercado.
A necesidade social de investigadores nos ámbitos ambiental e agroalimentario faise evidente cando se analiza a forma de vida da sociedade actual. En efecto, por unha banda se demandan alimentos variados, cómodos e de longa vida útil, sen descoidar o seu aspecto placentero e as tradicións culturais.
Referentes externos á universidade
Consultas externas: realizáronse fundamentalmente a través da OFOE (oficina de orientación ao emprego) da Universidade de Vigo. Este servizo actúa como vínculo de contacto entre os centros e os licenciados das distintas Titulacións. Ademais proporciona unha conexión entre as empresas e os centros que permitiu coñecer as necesidades e demandas concretas a nivel local e rexional do sector no que o estudante vai desenvolver a súa actividade profesional, a fin de adaptar no posible os plans de estudo ás necesidades sanitarias, sociais e empresariais da súa contorna.